Cukier kokosowy Organic Tajlandia 250g

18,00 zł
9,00 zł
Oszczędzasz:
9,00 zł
W magazynie
SKU: 202
Cukier najwyższej jakości, nierafinowany, certyfikowany jako BIO, Organic. Nie zawiera Glutenu, Soi.
 Wróć do: Promocje

Cukier kokosowy Cocowel jest stosowany jako tradycyjny środek słodzący od setek lat na południu i Południowo-Wschodniej Azji, gdzie palma kokosowa występuję na dużym obszarze. Organiczny cukier kokosowy jest produkowany z soku pąków kwiatowych, które są nacinane. Sok pochodzi certyfikowanych plantacji gdzie jest zbierany oraz umieszczony w umiarkowanie ciepłym pomieszczeniu do odparowania wilgoci.
Przez odparowywanie wody, sok najpierw przekształca się w syrop, a następnie w cukier.
Cały proces suszenia odbywa się bez użycia środków chemicznych! 
Cukier kokosowy jest delikatnie słodki prawie jak brązowy cukier, ale z lekkim posmakiem karmelu i wanilii. Jest doskonały do gotowania, pieczenia.Wzbogaca smak napojów (kawa, herbata, koktajle,) i deserów.

 Cukier Cocowel ma certyfikat organiczny BIO
Korzyści dla zdrowia: 
W porównaniu do brązowego cukru, cukier kokosowy ma 400 razy więcej potasu, 30 razy magnezu, 20 razy więcej cynku, 36 razy żelaza.
Dodatkowe zawiera witaminy B1, B2, B3 i B6. Sok kokosowy, z którego wywodzi się cukier kokosowy, składa się z 16 aminokwasów. Głównym z nich jest glutamina.
Indeks glikemiczny (GI) z cukru kokosowego to 35 i jest sklasyfikowany jako niski indeks glikemiczny, co sprawia, że jest to produkt odpowiedni dla diabetyków.

Produkt nie zawiera Glutenu, Soi i jest wolny od GMO.

Wyprodukowano w Tajlandii przez

Najlepiej spożyć przed 26.03.2021r

Importer: Frontier Foods P.O. Box 11264 Glasnevin Dublin 11 Irlandia

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%