Wedderspoon Miód Manuka RAW Kfactor 16 500g

189,00 zł
169,00 zł
Oszczędzasz:
20,00 zł
W magazynie
SKU: Wed165
Jednokwiatowy miód manuka
 Wróć do: Miody Manuka

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 199 zł

Możliwość zwrotu towaru oraz uzyskania zwrotu środków

Szybkie płatności i realizacja

Masz pytania? Zadzwoń +48 532 557 789

T +169 PKT. do skarbonki

Miód Manuka Wedderspoon Raw KFactor™ 16 to starannie wyselekcjonowany miód marki wedderspoon. Idealny do codziennego stosowania! KFactor™ 16 jest niepasteryzowany aby  zachować naturalną wartość odżywczą oraz wszystkie enzymy, znajdujące się w miodzie.  Wedderspoon gwarantuje, że miód Kfactor 16 spełnia najnowsze standardy definiujące go jako jednokwiatowy miód manuka.

Miód wedderspoon KFactor™. Nowe standardy.

Miód Manuka jest jednym z najbardziej poszukiwanych superfood na świecie, ale do niedawna nie istniał żaden standard dla tego, co stanowiło "prawdziwy" miód Manuka, co często doprowadzało do  zamieszania i dezinformacji o tym, co sprawia, że ​​Manuka jest autentyczny.

Aby pomóc wyjaśnić zamieszanie i ustalić raz na zawsze, czym jest prawdziwy Miód Manuka, z początkiem 2018 roku, odpowiednik naszego Ministerstwa Rolnictwa w Nowej Zelandii (MPI), po przeprowadzeniu kilkuletnich badań stworzyło pierwszy globalny standard i naukową definicję miodu Manuka.

To jedyny regulowany przez rząd i zatwierdzony standard dla miodu Manuka na świecie!

Od 5 lutego 2018 r. Wszystkie wysyłane miody oznaczone jako Manuka z Nowej Zelandii, muszą zostać przetestowane względem parametrów chemicznych i DNA, aby pokazać, że spełniają normę MPI, zanim będzie można je zgodnie z prawem wyeksportować. Wyniki testu z laboratorium certyfikującego muszą towarzyszyć dokumentom eksportowym dla miodu Manuka, upewniając się, że produkt zapakowany w Nowej Zelandii jest oryginalny.

NOWA DEFINICJA REGULACYJNA KONCENTRUJE SIĘ NA OPISANIU DWÓCH PRZYPADKÓW MIODU MANUKA:

MIODU WIELOKWIATOWEGO MANUKA* (Multifloral Manuka)                                       

       
 MIODU JEDNOKWIATOWEGO MANUKA* (Monofloral Manuka)
    
 

*MONOFLORAL MANUKA - Miód "w całości lub w większości" z rośliny Leptospermum scoparium (manuka).

Ponieważ pszczoły przelatują znaczne dystanse i potrzebują różnorodności w swojej diecie, miód nigdy nie będzie w 100% z jednego źródła nektaru.

*MULTIFLORAL MANUKA - Mieszanka miodu, która ma różne źródła nektaru roślinnego, ale znaczną ilość z rośliny Leptospermum scoparium (manuka).

Wedderspoon spełnia wszystkie z poniższych wytycznych MPI:

  • 5 kluczowych wskaźników musi być obecnych w składzie chemicznym i genetycznym miodu, aby można go było uznać za Manuka
  • Różnica między miodem Monofloral i Multifloral Manuka jest wymaganym kryterium tych kluczowych wskaźników
  • Wyniki testu muszą być dołączone do ostatecznego dokumentu wysyłki eksportowej dla miodu Manuka(Skany dostępne na życzenie klienta)

Metoda KFactor Wedderspoon wykracza poza standard MPI dla miodu Manuka i składa się z pięciu "kluczowych czynników", które koncentrują się na holistycznych właściwościach autentycznego miodu Manuka. Wedderspoon nigdy nie dodaje ani nie zabiera niczego ze swojego miodu Manuka - to prawdziwie czysty, surowy Manuka prosto z ula.

  • SUROWE I NIEPASTERYZOWANE

Miód Manuka Wedderspoon jest produkowany przy użyciu surowego procesu kremowania, aby zachować wszystkie naturalnie występujące i korzystne właściwości odżywcze związane z tym wyjątkowym pokarmem funkcjonalnym.

  • PROJEKT BEZ GMO

Miody Manuka Wedderspoon są zawsze weryfikowane w Projekcie bez GMO.

  • WYPRODUKOWANE I ZAPAKOWANE W NOWEJ ZELANDII

Wedderspoon szczyci się zbiorem, pakowaniem i etykietowaniem wszystkich słoików miodu Manuka w Nowej Zelandii. W skali globalnej są pierwszym producentem miodu manuka, który otrzymał certyfikat Safe Quality Food(SQF) i nadal są jedynym producentem, który spełnia wymagania certyfikacji SQF zarówno w zakresie bezpieczeństwa, jak i jakości żywności.

  • BEZ ANTYBIOTYKÓW, GLIFOSATU I PESTYCYDÓW

Wszystkie Miody Manuka Wedderspoon są wolne od antybiotyków, glifosatu i pestycydów, zgodnie z naturą.

  • MOŻLIWE DO PRZEŚLEDZENIA OD ULA DO DOMU

Wszystkie nasze Miody Manuka są identyfikowalne z mistrzem pszczelarstwa.

Wedderspoon gwarantuje:

Miód manuka certyfikowany zgodnie z najnowszymi wytycznymi MPI w Nowej Zelandii

Miód manuka wolny od pestycydów, GMO, antybiotyków, jakiejkolwiek chemii

Ule stworzone z materiałów przyjaznych dla środowiska

Opakowania wolne od Bisphenolu A (BPA)

Kremowy, surowy, niepasteryzowany, najwyższej jakości miód manuka

Naturalne zawartości MGO

 

Wartość odżywcza w 100 g  /  (%*)

Wartość energetyczna 1435 Kj (343 kcal)/ (17%)

Tłuszcz 0,0 g /  (0%)

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g /  (0%)

Węglowodany 80g / (31%)

w tym cukry 76g / (84%)

Białko 0,0g / (0%)

Sól 0,0g / (0%)

*wg zalecanego spożycia przeciętnej osoby dorosłej(8400KJ/2000Kcal)

Skład: surowy jednokwiatowy miód manuka

Należy spożyć przed: Różne partie min. 2 lata

 

O marce Wedderspoon.

Trzydzieści dziewięć lat temu, Nowozelandczycy Bruce i jego żona Jenny postanowili nauczyć się sztuki starożytnego pszczelarstwa i produkcji rzadkiej odmiany miodu o nazwie Manuka,który pochodzi z krzewów Manuka wzdłuż dziewiczych krajobrazów Nowej Zelandii. Dwa tysiące dwieście pszczelich uli później, pszczoły Bruce'a produkują miód marki Wedderspoon Organic bez GMO (organizmy genetycznie modyfikowane), który stał się bestsellerem w Ameryce Północnej. Na całym świecie, miód Manuka jest ceniony ze względu na fakt, że jest pełen silnych przeciwutleniaczy, enzymów, które utrzymują miód świeżym naturalnie, bez konserwantów i chłodnictwa.

Powszechnie akceptowalną formą etykietowania miodów manuka jest właśnie podanie zawartości nektaru z kwiatu manuka. Wedderspoon wyróżnia się tu bardzo wysokimi stężeniami. KFactor™ to metoda zatwierdzona i uznana przez MPI(Nowozelandzkie Ministerstwo Rolnictwa) jako jedna z trzech oficjalnie zatwierdzonych metod badania oraz certyfikowania miodu manuka.

System KFactor™ spełnia wszystkie standardy wymagane przez MPI przez co jest wiarygodny.

 

Co wyróżnia miody manuka Wedderspoon jest to, że firma konsekwentnie dąży do utrzymania wszystkich naturalnych zalet miodu od samego początku produkcji. Wedderspoon używa najnowszej technologii w badaniu każdej partii miodu. Rezonans magnetyczny(NMR) pokazuje łączną potencję występujących w miodzie manuka składników w tym NATURALNIE występujący methylglyoxal(wartości od 100 do 300 mg/kg) .Wedderspoon testuje także ponad 250 pozostałych składników chemicznych.

"Badania pokazują, że istnieje więcej niż jeden ważny czynnik pomiaru prawdziwej Manuki", wyjaśnia Bruce, "Wedderspoon Manuka dba aby potwierdzić, że zawartość pyłków Manuka jest możliwie najwyższa, kolor nie jest zbyt ciemny lub zbyt jasny, smak, nie zbyt gorzki, niskie HMF, co oznacza, że miód nie był podgrzewany, gdyż podgrzewanie niszczy zdrowe, korzystne enzymy.

Wedderspoon gwarantuje surowy, niepasteryzowany, naturalny, autentyczny Miód Manuka. 

Jesteśmy dumni, że nasz miód Manuka nie zawiera GMO (genetycznie modyfikowane organizmy) i nadal będziemy dążyć do promowania zdrowych praktyk pszczelarskich oraz rolnictwa ekologicznego, aby wszyscy mogli się cieszyć tym co w miodzie manuka najcenniejsze"

 

Opinie

piątek, 11 październik 2019

Polecam! Świetny Miód Manuka

Andrzej