Cukier kokosowy Organic Tajlandia 250g
Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!
Ilość | Cena |
---|---|
6 - 1000 | 4,49 zł |
1 - 1 | 4,99 zł |
2 - 3 | 4,79 zł |
4 - 5 | 4,59 zł |
Cukier kokosowy Cocowel jest stosowany jako tradycyjny środek słodzący od setek lat na południu i Południowo-Wschodniej Azji, gdzie palma kokosowa występuję na dużym obszarze. Organiczny cukier kokosowy jest produkowany z soku pąków kwiatowych, które są nacinane. Sok pochodzi certyfikowanych plantacji gdzie jest zbierany oraz umieszczony w umiarkowanie ciepłym pomieszczeniu do odparowania wilgoci.
Przez odparowywanie wody, sok najpierw przekształca się w syrop, a następnie w cukier.
Cały proces suszenia odbywa się bez użycia środków chemicznych!
Cukier kokosowy jest delikatnie słodki prawie jak brązowy cukier, ale z lekkim posmakiem karmelu i wanilii. Jest doskonały do gotowania, pieczenia.Wzbogaca smak napojów (kawa, herbata, koktajle,) i deserów.
Cukier Cocowel ma certyfikat organiczny BIO
Korzyści dla zdrowia:
W porównaniu do brązowego cukru, cukier kokosowy ma 400 razy więcej potasu, 30 razy magnezu, 20 razy więcej cynku, 36 razy żelaza.
Dodatkowe zawiera witaminy B1, B2, B3 i B6. Sok kokosowy, z którego wywodzi się cukier kokosowy, składa się z 16 aminokwasów. Głównym z nich jest glutamina.
Indeks glikemiczny (GI) z cukru kokosowego to 35 i jest sklasyfikowany jako niski indeks glikemiczny, co sprawia, że jest to produkt odpowiedni dla diabetyków.
Produkt nie zawiera Glutenu, Soi i jest wolny od GMO.
Wyprodukowano w Tajlandii przez
Najlepiej spożyć przed 26.03.2021r
Importer: Frontier Foods P.O. Box 11264 Glasnevin Dublin 11 Irlandia
Opinie
Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj