Aloe Pura Sok aloesowy Aloe Vera 1l

0 Ocena
75,00 zł
59,00 zł
Oszczędzasz:
16,00 zł
W magazynie
SKU: Op1

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 59,00 zł
2 - 3 57,00 zł
4 - 5 55,00 zł
6 - 1000 53,00 zł
Wspiera prawidłowe trawienie, układ immunologiczny
 Wróć do: Suplementy diety

Aloe Pura Aloe Vera firmy Optima Naturals w wyjątkowej, bioaktywnej postaci soku z miąższem(pulpą) Aloe Vera otrzymanej z niefiltrowanego żelu wewnętrznego wybranych liści dojrzewających przez 5 lat, cięte ręcznie i na zimno, w celu utrzymania wartości odżywczych produktu formie nie zmienionej, tak jak w świeżej roślinie . 

Żel ze środka rośliny ma silne działanie kojące i łagodzące na układ trawienny i sprzyja  oczyszczaniu naszego organizmu. Prawdziwy sok z aloesu reguluje pracę jelit i wspomaga funkcje trawienne i wątrobowe.

Aloe Vera to roślina znana od wieków ze swoich korzystnych właściwości, potwierdzona najnowszymi badaniami naukowymi.

Główne cechy soku aloesowego Aloe Pura.

  • Produkt nie rozcieńczany wodą
  • Najwyższa jakość produktu
  • Bez słodzików, barwników czy aromatów
  • Wysoka zawartość polisacharydów
  • Nie zawiera aloiny czy antachinonów
  • Nie zawiera glutenu
  • Polecany dla wegan i wegetarian
  • Bezpiecznie zapakowany butelkę PET, która zabezpiecza przez światłem
  • Filetowany oraz Filtrowany na zimno

Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller) pochodzi z Afryki, ale rozprzestrzenił się również w Ameryce Południowej, gdzie przystosował się do wilgotnego, ciepłego klimatu zapewniającego optymalny wzrost. Roślina ta, aby przetrwać długie okresy suszy, gromadzi w liściach duże ilości wody i substancji funkcyjnych, które są produkowane przez samą roślinę. W rezultacie powstaje żel bogaty w takie pierwiastki jak polisacharydy, sole mineralne, witaminy, białka, niezbędne aminokwasy, kwasy organiczne, enzymy, dzięki którym sok i miąższ Aloe Vera są cennym wsparciem dla dobrego samopoczucia organizmu.

 Właściwości potwierdzone przez Włoskie Ministerstwo Zdrowia z uwzględnieniem świadczeń na liście BELFRIT (dekretu ministerialnego z dnia 27 marca 2014 roku).

Dlaczego warto wybrać Aloe Pura® Aloe Vera?

Sok Aloe Pura® jest gwarantowany przez niezależny komitet naukowy firm produkcyjnych IASC (International Aloe Science Council) w celu ochrony jakości i czystości produktów na bazie soku z aloesu. Uprawy Aloe Vera podlegają kontroli: US Department of Agriculture OTCO n. 00781/920.

Tylko czysty sok: wszystkie ekskluzywne bioaktywne właściwości soku i pulpy Aloe Vera uzyskane z niefiltrowanego żelu wewnętrznego selekcjonowanych liści dojrzewających przez co najmniej 5 lat, cięte ręcznie i obrobione na zimno aby zachować niezmienione składniki świeżej rośliny.

Polisacharydy: cukry złożone składające się głównie z glukozy i mannozy. Najnowsze badania naukowe wskazują, że główne, korzystne właściwości wynikają właśnie z polisacharydów. Wewnętrzną funkcją polisacharydów jest ochrona ścian żołądka i jelit, co pozytywnie wpływa również na układ odpornościowy.

Skład: Żel wewnętrzny Aloe vera (aloe barbadiensis Miller), Aloe vera (aloe barbadiensis Miller) sok z całych liści,Przeciwutleniacze: kwas askorbinowy,Konserwant: sorbinian potasu

Wartości średnie dla maksymalnej dawki dziennej (2 miarki = 50 ml)
Żel aloesowy ze środka rośliny 26,4 g
Sok z całych liści 23,3 g

Dawkowanie: 1 dawka to 25ml (ok 2 łyżki stołowe), raz lub dwa razy dziennie, które można pić bezpośrednio lub po zmieszaniu z wodą, sokiem. Zawsze wstrząśnij przed użyciem. Produkt zawiera 40 dawek

Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu w załączonej puszce. Po otwarciu trzymać w lodówce i zużyć w ciągu 40 dni. Pamiętaj! Data przydatności do spożycia odnosi się odpowiednio przechowywanego, nie otwartego produktu.

Należy spożyć przed: 03.06.2022

Układ pokarmowy odpowiada za odżywianie i metabolizm. W jego strukturach zachodzi przyjmowanie, trawienie i wchłanianie dostarczanych razem z pokarmem składników odżywczych. Długość układu pokarmowego dorosłego człowieka szacowana jest na 7,6 m. Układ pokarmowy to jeden z podstawowych systemów działających w ludzkim organizmie. Składa się z wyścielonej nabłonkiem cewy pokarmowej, która rozciąga się od jamy ustnej aż do kanału odbytu oraz związanych z nią gruczołów – wątroby, trzustki, ślinianek. Jedne z częstszych schorzeń układu pokarmowego to: choroby nowotworowe, refluks, choroba Leśniowskiego-Crohna, zaparcia, wrzody żołądka i dwunastnicy.

 

Układ pokarmowy zwany też jako układ trawienny to zbiór narządów odpowiedzialnych za pobieranie, trawienie, wchłanianie pokarmu oraz usuwanie jego pozostałości. Układ pokarmowy człowieka zbudowany jest z przewodu pokarmowego, w skład którego wchodzi:

  • jama gębowa zwana też otworem gębowym – to początkowy element budowy układu pokarmowego; składają się na nią: przedsionek jamy ustnej (wąska przestrzeń między policzkami, wargami, dziąsłami, zębami) oraz jama ustna właściwa, a w niej podniebienie (miękkie i twarde), ślinianki, dziąsła, język oraz zęby (kły, siekacze, trzonowce, przedtrzonowce);

  • gardło – podzielone na części: nosową, ustną i krtaniową; rozciąga się od podstawy czaszki do VI kręgu szyjnego; stanowi też składową układu oddechowego; jego średnia długość u dorosłego człowieka szacowana jest na 12–13 cm;

  • przełyk – łączy gardło z żołądkiem; wyróżnia się w jego obrębie część szyjną, piersiową, brzuszną; średnia długość przełyku wynosi 23–25 cm,

  • żołądek – worek mięśniowy o hakowatym kształcie, wydziela sok żołądkowy, w którym znajdują się enzymy trawienne takie jak pepsynogen (z udziałem HCl przemienia się w odpowiedzialną za trawienie białek pepsynę), podpuszczka oraz kwas solny;

  • jelito cienkie – dz

Układ immunologiczny jest bardzo ważnym elementem naszego organizmu, ponieważ pozwala on nam funkcjonować w otaczającym środowisku. Dzięki jego aktywności możemy żyć w środowisku, w którym mamy styczność z potencjalnie niebezpiecznymi dla nas antygenami, jednak kontakt z nimi nie prowadzi do infekcji. Układ immunologiczny, zwany inaczej układem odpornościowym stanowi układ narządów, dzięki którym możliwe jest działanie mechanizmów odporności.

 

Najprościej mówiąc, jest to układ, który stanowi pierwszą linię obrony przez różnego rodzaju infekcjami. Układ immunologiczny umożliwia nam prawidłowe funkcjonowanie w środowisk Układ immunologiczny ma zdolność rozróżniania komórek obcych od komórek własnych organizmu. W sytuacji patologicznej, może jednak dojść do sytuacji, gdy układ immunologiczny traktuje własne komórki jako wrogie, co może prowadzić do chorób autoimmunizacyjnych. Kolejną ciekawą cechą układu odpornościowego jest jego zdolność uczenia się. Cecha ta nazywana jest pamięcią immunologiczną. Polega na tym, że komórki układu odpornościowego zapamiętują antygeny, z którymi miały wcześniej do czynienia. W przypadku ponownego kontaktu z nimi, reagują znacznie szybciej i skuteczniej zapobiegają infekcji. Ta cecha wykorzystywana jest w szczepionkach, gdzie podaje się jeden lub kilka antygenów, które są wyizolowane z żywych, bądź też inaktywowanych drobnoustrojów, ich fragmentów lub produktów metabolizmu bakterii.

Chociaż zarówno wcześniejsza ekspozycja na dany antygen (przechorowanie) oraz szczepionka zapewniają wykształcenie pamięci immunologicznej, to jednak zastosowanie szczepienia jako profilaktyki zachorowań w przyszłości jest znacznie bezpieczniejsze, ponieważ nie prowadzi do wystąpienia infekcji, a tym samym nie wiąże się z ryzykiem wystąpienia powikłań na skutek choroby. Układ immunologiczny budują pierwotne oraz wtórne narządy limfatyczne. Pierwotne narządy limfatyczne odpowiadają za rozwój limfocytów, a więc za ich różnicowanie z komórek macierzystych, podział, dojrzewanie oraz przemianę w czynne sprawnościowo komórki. Pierwotnym narządem lifatycznym jest grasica. Jest to narząd, w którym zachodzi dojrzewanie limocytów T (grasicozależnych) oraz szpiku kostnego. Co ciekawe,

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%