Provida Enzymy Lacto support 40 kapsułek

0 Ocena
99,00 zł
69,00 zł
Oszczędzasz:
30,00 zł
W magazynie
SKU: Prov3

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 69,00 zł
2 - 3 65,00 zł
4 - 5 63,00 zł
6 - 1000 59,00 zł
Wsparcie enzymów aby w pełni strawić mleko i produkty mleczne
 Wróć do: Układ pokarmowy

Provida Lacto Support to jedna z najsilniejszych mieszanek naturalnych enzymów mających zdolność rozszczepiania laktozy i jej pochodnych. Ta ekskluzywna formuła upraszcza podział produktów mlecznych, które naturalnie zawierają laktozę i kazeinę. Staranna mieszanka „kaskadowej” formuły enzymów pomaga nie tylko rozbijać laktozę, ale także produkty uboczne tego rozkładu, unikając w ten sposób wszelkich skutków ubocznych, które mogą powodować formuły monoenzymatyczne.

U osób cierpiących na nietolerancję laktozy brak tego enzymu laktazy powoduje złe trawienie cukru mlecznego w żołądku, który niestrawiony trafia do jelita grubego, gdzie jest rozkładany przez bakterie jelitowe. Trwałość laktozy w jelitach powoduje fermentację, a proces ten prowadzi do dużej produkcji gazów organicznych i kwasów, które powodują takie objawy, jak wzdęcia, skurcze brzucha, biegunka i utrata masy ciała.

Ponadto mogą wystąpić dalsze zagrożenia związane ze spożywaniem żywności, takiej jak gotowana szynka lub kiełbaski, do których dodaje się laktozę jako dodatek w celu utrzymania odpowiedniej miękkości mięsa. Inne produkty spożywcze, takie jak gotowe posiłki, niektóre rodzaje bochenków chleba i wiele leków, mogą zawierać laktozę.

Produkt zawieraNa enzymy roślinne0
:

Laktaza: enzym dedykowany do rozszczepiania laktozy
Lipaza: Poprawia pracę pęcherzyka żółciowego, rozkłada lipidy również te naturalnie obecne w wielu produktach mlecznych oraz zwiększa wykorzystanie tłuszczu
Amylaza: Rozbija węglowodany, takie jak „skrobia i glikogen, ale także dużą część polisacharydów
Proteaza: Enzym przeznaczony do rozszczepiania składnika białkowego
Celulaza: Zdolna do rozszczepiania włókien i celulozy
Glukoamylaza: Składnik enzymatyczny przeznaczony do rozkładu węglowodanów, a w szczególności polisacharydów
Maltaza: rozszczepia węglowodany, w szczególności cukry słodowe, zbożowe oraz cukry proste i złożone
Inwertaza: enzym, który może rozkładać wiele cukrów, zwłaszcza maltozę i sacharozę

Sposób użycia: Spożywać 2 kapsułki dziennie popijając niewielką ilością płynu przed posiłkami.

Ostrzeżenia: Nie przekraczać wskazanej dziennej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci poniżej trzeciego roku życia. Suplementy diety nie są przeznaczone jako substytut zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.

Jak przechowywać: Przechowywać w temperaturze poniżej 30°C, unikać narażenia na miejscowe źródła ciepła, promienie słoneczne oraz chronić przed wilgocią.

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

Analiza średniej Na 2 kapsułki
Maltodekstryna (fermentowane enzymy) 560 mg
w tym Laktaza 20000 ALU
w tym amylaza 14000 DU
w tym proteaza 50000 CHAT
w tym glukoamylaza 50 AGU
w tym maltasi 700 DP
w tym Lipaza 1200 FIP
w tym celulaza 700 CU
w tym Inwertaza 160 SU
Składniki: Enzymy (fermentowana maltodekstryna) LaktazaAmylazaProteazaLaktaza (Aspergillus Oryzae) Glukoamylaza (Aspergillus Niger) Lipaza (Aspergillus Oryzae) Celulaza (Trichoderma Longibrachiatum) Inwertaza (Sacpergillus metylocharomyces)

 

Układ pokarmowy odpowiada za odżywianie i metabolizm. W jego strukturach zachodzi przyjmowanie, trawienie i wchłanianie dostarczanych razem z pokarmem składników odżywczych. Długość układu pokarmowego dorosłego człowieka szacowana jest na 7,6 m. Układ pokarmowy to jeden z podstawowych systemów działających w ludzkim organizmie. Składa się z wyścielonej nabłonkiem cewy pokarmowej, która rozciąga się od jamy ustnej aż do kanału odbytu oraz związanych z nią gruczołów – wątroby, trzustki, ślinianek. Jedne z częstszych schorzeń układu pokarmowego to: choroby nowotworowe, refluks, choroba Leśniowskiego-Crohna, zaparcia, wrzody żołądka i dwunastnicy.

 

Układ pokarmowy zwany też jako układ trawienny to zbiór narządów odpowiedzialnych za pobieranie, trawienie, wchłanianie pokarmu oraz usuwanie jego pozostałości. Układ pokarmowy człowieka zbudowany jest z przewodu pokarmowego, w skład którego wchodzi:

  • jama gębowa zwana też otworem gębowym – to początkowy element budowy układu pokarmowego; składają się na nią: przedsionek jamy ustnej (wąska przestrzeń między policzkami, wargami, dziąsłami, zębami) oraz jama ustna właściwa, a w niej podniebienie (miękkie i twarde), ślinianki, dziąsła, język oraz zęby (kły, siekacze, trzonowce, przedtrzonowce);

  • gardło – podzielone na części: nosową, ustną i krtaniową; rozciąga się od podstawy czaszki do VI kręgu szyjnego; stanowi też składową układu oddechowego; jego średnia długość u dorosłego człowieka szacowana jest na 12–13 cm;

  • przełyk – łączy gardło z żołądkiem; wyróżnia się w jego obrębie część szyjną, piersiową, brzuszną; średnia długość przełyku wynosi 23–25 cm,

  • żołądek – worek mięśniowy o hakowatym kształcie, wydziela sok żołądkowy, w którym znajdują się enzymy trawienne takie jak pepsynogen (z udziałem HCl przemienia się w odpowiedzialną

Układ immunologiczny jest bardzo ważnym elementem naszego organizmu, ponieważ pozwala on nam funkcjonować w otaczającym środowisku. Dzięki jego aktywności możemy żyć w środowisku, w którym mamy styczność z potencjalnie niebezpiecznymi dla nas antygenami, jednak kontakt z nimi nie prowadzi do infekcji. Układ immunologiczny, zwany inaczej układem odpornościowym stanowi układ narządów, dzięki którym możliwe jest działanie mechanizmów odporności.

 

Najprościej mówiąc, jest to układ, który stanowi pierwszą linię obrony przez różnego rodzaju infekcjami. Układ immunologiczny umożliwia nam prawidłowe funkcjonowanie w środowisk Układ immunologiczny ma zdolność rozróżniania komórek obcych od komórek własnych organizmu. W sytuacji patologicznej, może jednak dojść do sytuacji, gdy układ immunologiczny traktuje własne komórki jako wrogie, co może prowadzić do chorób autoimmunizacyjnych. Kolejną ciekawą cechą układu odpornościowego jest jego zdolność uczenia się. Cecha ta nazywana jest pamięcią immunologiczną. Polega na tym, że komórki układu odpornościowego zapamiętują antygeny, z którymi miały wcześniej do czynienia. W przypadku ponownego kontaktu z nimi, reagują znacznie szybciej i skuteczniej zapobiegają infekcji. Ta cecha wykorzystywana jest w szczepionkach, gdzie podaje się jeden lub kilka antygenów, które są wyizolowane z żywych, bądź też inaktywowanych drobnoustrojów, ich fragmentów lub produktów metabolizmu bakterii.

Chociaż zarówno wcześniejsza ekspozycja na dany antygen (przechorowanie) oraz szczepionka zapewniają wykształcenie pamięci immunologicznej, to jednak zastosowanie szczepienia jako profilaktyki zachorowań w przyszłości jest znacznie bezpieczniejsze, ponieważ nie prowadzi do wystąpienia infekcji, a tym samym nie wiąże się z ryzykiem wystąpienia powikłań na skutek choroby. Układ immunologiczny budują pierwotne oraz wtórne narządy limfatyczne. Pierwotne narządy limfatyczne odpowiadają za rozwój limfocytów, a więc za ich różnicowanie z komórek macierzystych, podział, dojrzewanie oraz przemianę w czynne sprawnościowo komórki. Pierwotnym narządem lifatycznym jest grasica. Jest to narząd, w którym zachodzi dojrzewanie limocytów T (grasicozależnych) oraz szpiku kostnego. Co ciekawe,

Szkielet człowieka, zwany też kośćcem bądź bardziej profesjonalnie – układem kostnym, to ogóle określenie wszystkich kości tworzących ludzkie ciało. Ciało dorosłego człowieka składa się z 206 kości, ale liczba ta nie jest stała od narodzin – szkielet noworodka składa się z ok. 270 kości, natomiast u 14-latków liczba ta wynosi nawet 356. Wyjaśnieniem tej różnicy jest łączenie się niektórych kości w miarę rozwoju organizmu. Szkielet człowieka składa się przede wszystkim z tkanki kostnej, a w drugiej kolejności – z tkanki chrzęstnej.

 

Standardowo szkielet dzieli się na dwie części – szkielet osiowy, w skład którego wchodzą czaszka, kręgosłup, żebra i mostek (łącznie 80 kości), szkielet kończyn górnych i dolnych oraz ich obręczy (łącznie 126 kości). Kości natomiast dzieli się na pięć kategorii – kości długie, kości płaskie, kości pneumatyczne, kości krótkie oraz kości różnokształtne. Szkielet dorosłej kobiety waży ok. 10 kg, a dorosłego mężczyzny – ok. 12 kg. Czaszka, choć sprawia pozory całości, jest w rzeczywistości złożona z dwóch elementów – mózgoczaszki i twarzoczaszki. Mózgoczaszka chroni mózg i składa się na nią osiem kości: kość czołowa, kość potyliczna, kość klinowa, kość sitowa, dwie kości ciemieniowe i dwie kości skroniowe. Twarzoczaszka chroni narządy zmysłów oraz narządy dróg oddechowych i pokarmowych; w jej skład wchodzą kość nosowa, kości łzowe, kości jarzmowe, szczęka i żuchwa.Kręgosłup tworzą 33 lub 34 kręgi podzielone na 5 odcinków: odcinek guziczny (zwany też ogonowym) o 4 bądź 5 kręgach, odcinek krzyżowy o 5 kręgach, odcinek lędźwiowy o 5 kręgach, odcinek piersiowy o 12 kręgach oraz odcinek szyjny o 7 kręgach. Wyróżnia się sześć podstawowych funkcji ludzkiego szkieletu. Są to ochrona, ruch, podtrzymywanie, produkcja komórek krwi, przechowywanie minerałów i regulacja endokrynologiczna. Kości chronią wewnętrzne organy przed uszkodzeniami. Czaszka chroni mózg, kręgi chronią rdzeń kręgowy, a żebra, kręgosłup i mostek chronią płuca i serce. Stawy między kośćmi umożliwiają ruch przy pomocy mięśni; całość jest koordynowana przez układ nerwowy. Szkielet nadaje i utrzymuje kształt ciała, np. bez klatki piersiowej płuca uległyby zapaści. W szpiku kości zachodzi hemopoeza, czyli tworzenie komórek krwi. U dzieci hemopoeza

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%