Optima skoncentrowany sok z granatu z Oxy3 500ml

0 Ocena
59,00 zł
Brak w magazynie
SKU: Op4

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 59,00 zł
2 - 3 53,10 zł
4 - 5 50,15 zł
6 - 1000 47,20 zł
Moc antyoksydantów
 Wróć do: Układ kostno-stawowy
24h.gif

Suplement diety ze skoncentrowanym sokiem z granatu i Oxy3™, ekskluzywnej kombinacji trzech substancji pochodzenia roślinnego: soku z czerwonej winorośli, likopenu, resweratrolu.

Ma działanie przeciwutleniające i wspomaga funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Pyszny w smaku, nie zawiera dodatku cukrów ani barwników.

SKŁAD: owoce granatu (Punica granatum L.), sok skoncentrowany 5: 1, Oxy3 [czerwone winogrono (Vitis vinifera L.) sok owocowy skoncentrowany 5: 1, suchy wyciąg likopenu, suchy ekstrakt Resveratrol], regulator kwasowości: kwas askorbinowy, konserwant: sorbinian potasu, benzoesan sodu.

JAK STOSOWAĆ: Pij 20 ml soku dziennie, czystego lub rozcieńczonego wodą. Po otwarciu przechowywać produkt w lodówce i zużyć w ciągu miesiąca.


Na dawkę dzienną (20 ml) składa się:

  • Sok z granatów (Punica grantum L.) skoncentrowany sok 5:1  16000 mg
    Oxy3  4000 mg
    z czego:
  • Sok z czerwonych winogron (Vitis vinifera L.) skoncentrowany sok 5:1 3985 mg
  • Suchy ekstrakt z likopenu 10 mg
  • Suchy ekstrakt z resweratrolu 5 mg

Jedna butelka zawiera 25 dawek produktu.

Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii

Najlepiej spożyć przed końcem: Różne daty i partie

 

Uwaga:
Rośliny, ich ekstrakty i bardziej ogólnie produkty ziołowe i suplementy diety nie są lekami ani produktami leczniczymi i dlatego nie są uznawane przez prawo za mające właściwości lecznicze lub zdolność do leczenia chorób ludzkich.
Z tego powodu wszystkie wiadomości i informacje tu podane, w szczególności dotyczące dawek, opisów i względnych właściwości przypisywanych produktom, nie są poradami medycznymi, ale mają jedynie charakter informacyjny czy też informacyjny o charakterze kulturowym, botanicznym, historycznym lub zdrowotnym.
Informacje te niekoniecznie pochodzą z klinicznie potwierdzonych danych naukowych, ale mogą również pochodzić wyłącznie z źródeł tradycyjnego zastosowania zielarskiego lub z badań niepotwierdzonych naukowo, bez odpowiedniej weryfikacji zgodności między badaniami na pojedynczych roślinach lub składnikach, a rzeczywistymi działaniami ich samych na człowieku.
Z tych powodów informacje zawarte w niniejszym dokumencie w żadnym wypadku nie mogą zastąpić opinii lekarza lub innych pracowników służby zdrowia posiadających kwalifikacje prawne do wykonywania zawodu, nie wolno ich wykorzystywać do podejmowania decyzji dotyczących ich własnego zdrowia, leczenia ani leków. W żadnym przypadku suplementy nie zastępują zrównoważonej diety i zdrowego i kontrolowanego stylu życia.
W przypadku zaburzeń, chorób lub alergii należy zawsze skonsultować się z lekarzem.

 

 

Układ krwionośny, nazywany też układem sercowo-naczyniowym, obejmuje serce, naczynia krwionośne (tętnice, żyły i kapilary) oraz krew. System ten obejmuje wszystkie narządy i organy organizmu w tym mięśnie, jelita, mózg (krążenie obwodowe). Dzięki sercu możliwy jest przepływ krwi w organizmie każdego z nas. Serce działa jak pompa o szczególnej sile i precyzji. Codziennie bije niestrudzenie – od 60 do 80 razy na minutę. Daje to 100 000 uderzeń w ciągu jednego dnia, czyli ponad 2,5 mld razy w ciągu 70 lat!

 

Siła serca i jego zdolność dostosowania się do różnych wymagań organizmu są ogromne. Nie wymyślono dotychczas żadnej maszyny, która mogłaby działać tak długo jak serce i z porównywalną efektywnością. Serce dysponuje czymś w rodzaju własnej elektrowni, która w ciągu całego życia dostarcza energii potrzebnej do pompowania krwi. Impuls początkowy do uderzenia serca wychodzi z tzw. węzła zatokowego, którego działanie jest warunkiem nieprzerwanej akcji serca. Serce znajduje się w centrum całego układu krwionośnego i pełni w nim rolę „motoru”. Serce pompuje krew do dwóch obiegów krwi. W pierwszym z nich, zwanym małym obiegiem krwi lub obiegiem płucnym krew ulega natlenieniu i jednocześnie usuwany jest z niej dwutlenek węgla. Drugi obieg, zwany dużym obiegiem lub obiegiem obwodowym rozprowadza „świeżą”, czyli natlenioną i bogatą w substancje odżywcze krew po całym organizmie. Synchronizacja działania tych dwóch obiegów krwi jest możliwa tylko dzięki specjalnej budowie serca. Krew rozprowadzana jest po organizmie przez naczynia krwionośne. Serce jako „motor” całego układu wprawia krew w ruch. Elastyczne, duże, średniej wielkości i drobne tętnice, zwane arteriolami przekazują dalej fale krwi wywołane skurczami serca. Ważną funkcję w tym procesie spełnia ciśnienie krwi. Jego poziom – wyłączywszy ciśnienie wywołane skurczem komór serca – jest zależny zarówno od ilości pompowanej krwi jak i od elastyczności naczyń krwionośnych. Krew pośredniczy we wszelkich procesach wymiany i transportu zachodzących w organizmie. Dzięki krwi wszystkie tkanki ciała zaopatrywane są w tlen i substancje odżywcze. Krew transportuje z tkanek produkty uboczne przemiany materii, które nie mogą być zużyte przez organizm, są następnie wydalane przez takie narządy

Szkielet człowieka, zwany też kośćcem bądź bardziej profesjonalnie – układem kostnym, to ogóle określenie wszystkich kości tworzących ludzkie ciało. Ciało dorosłego człowieka składa się z 206 kości, ale liczba ta nie jest stała od narodzin – szkielet noworodka składa się z ok. 270 kości, natomiast u 14-latków liczba ta wynosi nawet 356. Wyjaśnieniem tej różnicy jest łączenie się niektórych kości w miarę rozwoju organizmu. Szkielet człowieka składa się przede wszystkim z tkanki kostnej, a w drugiej kolejności – z tkanki chrzęstnej.

 

Standardowo szkielet dzieli się na dwie części – szkielet osiowy, w skład którego wchodzą czaszka, kręgosłup, żebra i mostek (łącznie 80 kości), szkielet kończyn górnych i dolnych oraz ich obręczy (łącznie 126 kości). Kości natomiast dzieli się na pięć kategorii – kości długie, kości płaskie, kości pneumatyczne, kości krótkie oraz kości różnokształtne. Szkielet dorosłej kobiety waży ok. 10 kg, a dorosłego mężczyzny – ok. 12 kg. Czaszka, choć sprawia pozory całości, jest w rzeczywistości złożona z dwóch elementów – mózgoczaszki i twarzoczaszki. Mózgoczaszka chroni mózg i składa się na nią osiem kości: kość czołowa, kość potyliczna, kość klinowa, kość sitowa, dwie kości ciemieniowe i dwie kości skroniowe. Twarzoczaszka chroni narządy zmysłów oraz narządy dróg oddechowych i pokarmowych; w jej skład wchodzą kość nosowa, kości łzowe, kości jarzmowe, szczęka i żuchwa.Kręgosłup tworzą 33 lub 34 kręgi podzielone na 5 odcinków: odcinek guziczny (zwany też ogonowym) o 4 bądź 5 kręgach, odcinek krzyżowy o 5 kręgach, odcinek lędźwiowy o 5 kręgach, odcinek piersiowy o 12 kręgach oraz odcinek szyjny o 7 kręgach. Wyróżnia się sześć podstawowych funkcji ludzkiego szkieletu. Są to ochrona, ruch, podtrzymywanie, produkcja komórek krwi, przechowywanie minerałów i regulacja endokrynologiczna. Kości chronią wewnętrzne organy przed uszkodzeniami. Czaszka chroni mózg, kręgi chronią rdzeń kręgowy, a żebra, kręgosłup i mostek chronią płuca i serce. Stawy między kośćmi umożliwiają ruch przy pomocy mięśni; całość jest koordynowana przez układ nerwowy. Szkielet nadaje i utrzymuje kształt ciała, np. bez klatki piersiowej płuca uległyby zapaści. W szpiku kości zachodzi hemopoeza, czyli tworzenie komórek krwi. U dzieci hemopoeza

Układ ośrodkowy i obwodowy współpracują ze sobą zbierając informacje z wnętrza ciała jak i z zewnątrz. Następnie przetwarzają zgromadzone informacje i wysyłają sygnały dzięki, którym ciało ludzkie reaguje na zachodzące zmiany. W większości przypadków mózg jest miejscem, do którego docierają sygnały wysyłane przez układ nerwowy i właśnie w nim informacje zostają przetworzone i to on wysyła polecenia. 

 

Układ nerwowy składa się z mózgu, rdzenia kręgowego, organów czuciowych i wszystkich nerwów, które łączą te narządy z reszta organizmu. Pozwala on na reagowanie na otaczający nas świat oraz działa na podstawowe funkcje organizmu takie jak oddychanie czy trawienie. Układ nerwowy dzieli się na:

  • ośrodkowy układ nerwowy (mózgowie, rdzeń kręgowy);

  • obwodowy układ nerwowy (nerwy).

Chociaż mózg jest głównym miejscem przetwarzania informacji, jego praca byłaby niemożliwa bez rdzenia kręgowego, które jest z kolei głównym przekaźnikiem informacji podróżujących między mózgiem a ciałem. Rdzeń kręgowy przypomina długi sznur i rozciąga się od rdzenia przedłużonego do drugiego kręgu lędźwiowego. Informacje przenoszone przez układ nerwowy przemieszczają się wzdłuż sieci komórek zwanych neuronami. Neurony, które wysyłają informacje do mózgu zwane są neuronami czuciowymi, natomiast te, które wysyłają informacje z mózgu zwane są neuronami motorycznymi. Neurony zbudowane są z kolistego ciała komórki w środku, której znajduje się jadro komórkowe oraz z wypustek zwanych dendrytami i aksonem wychodzącym z ciała komórki. Za pomocą wypustek neuron łączy się z sąsiednim neuronem poprzez synapsę. Połączenia te tworzą nerw. Dzięki współpracy obu układów możliwe są między innymi odruchy. Dodatkowo współpraca ta umożliwia wykonywanie wszystkich czynności motorycznych – zarówno świadomych, jak i podświadomych. Ucząc się układu nerwowego należy również poświecić trochę czasu na budowę nerwu rdzeniowego. Powstaje on w kanale kręgowym z połączenia korzenia brzusznego (ruchowego) oraz korzenia grzbietowego (czuciowego) i umożliwia komunikację mię

Układ pokarmowy odpowiada za odżywianie i metabolizm. W jego strukturach zachodzi przyjmowanie, trawienie i wchłanianie dostarczanych razem z pokarmem składników odżywczych. Długość układu pokarmowego dorosłego człowieka szacowana jest na 7,6 m. Układ pokarmowy to jeden z podstawowych systemów działających w ludzkim organizmie. Składa się z wyścielonej nabłonkiem cewy pokarmowej, która rozciąga się od jamy ustnej aż do kanału odbytu oraz związanych z nią gruczołów – wątroby, trzustki, ślinianek. Jedne z częstszych schorzeń układu pokarmowego to: choroby nowotworowe, refluks, choroba Leśniowskiego-Crohna, zaparcia, wrzody żołądka i dwunastnicy.

 

Układ pokarmowy zwany też jako układ trawienny to zbiór narządów odpowiedzialnych za pobieranie, trawienie, wchłanianie pokarmu oraz usuwanie jego pozostałości. Układ pokarmowy człowieka zbudowany jest z przewodu pokarmowego, w skład którego wchodzi:

  • jama gębowa zwana też otworem gębowym – to początkowy element budowy układu pokarmowego; składają się na nią: przedsionek jamy ustnej (wąska przestrzeń między policzkami, wargami, dziąsłami, zębami) oraz jama ustna właściwa, a w niej podniebienie (miękkie i twarde), ślinianki, dziąsła, język oraz zęby (kły, siekacze, trzonowce, przedtrzonowce);

  • gardło – podzielone na części: nosową, ustną i krtaniową; rozciąga się od podstawy czaszki do VI kręgu szyjnego; stanowi też składową układu oddechowego; jego średnia długość u dorosłego człowieka szacowana jest na 12–13 cm;

  • przełyk – łączy gardło z żołądkiem; wyróżnia się w jego obrębie część szyjną, piersiową, brzuszną; średnia długość przełyku wynosi 23–25 cm,

  • żołądek – worek mięśniowy o hakowatym kształcie, wydziela sok żołądkowy, w którym znajdują się enzymy trawienne takie jak pepsynogen (z udziałem HCl przemienia się w odpowiedzialną za trawienie białek pepsynę), podpuszczka oraz kwas solny;

  • jelito cienkie – dz

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%