Polski miód wrzosowy 950g
Naturalny, Polski miód wrzosowy
Aromatyczny, galaretowaty(Przed skrystalizowaniem) miód wrzosowy z pasieki Maja z Pojezierza Drawskiego.
Pyszny, aromatyczny, ciemnego koloru i przede wszystkim naturalny. Pasieka znajduję się w otulinie Drawskiego Parku Krajobrazowego. Wyjątkowo czyste tereny bogate w zróżnicowane pożytki są rajem dla pszczół. Naturalne wrzosowiska na które sa przewożone pszczoły są z dala od ośrodków miejskich i cywilizacji dzięki czemu otrzymujemy bardzo esencjonalny miód.
Miód wrzosowy z Pasieki Maja jest bardzo intensywnym w smaku, aromatycznym, zdrowym uzupełnieniem każdej zbilansowanej diety, a jego naturalne walory docenili klienci nie tylko w Polsce.
Zastosowanie:
Smak ma przyjemny, choć mało słodki, szlachetnie gorzki, cierpki.
Barwa: w stanie płynnym ciemno bursztynowa z czerwonym odcieniem, po skrystalizowaniu żółtopomarańczowa lub brunatna.
Skład: Miód wrzosowy jest bogatym źródłem witamin A, B, B6, PP i biopierwiastków. Ceniony jest ze względu na dużą zawartość łatwo przyswajalnego żelaza.
Wskazania: Przez wielu klientów jest wykorzystywany we wspomaganiu leczenia schorzeń nerek, dróg moczowych i prostaty.
wg literatury pszczelarskiej może mieć pozytywne efekty w łagodzeniu chorób błony śluzowej jamy ustnej i gardła, migdałków oraz schorzeń przewodu pokarmowego. Ułatwia trawienie i wywiera korzystny wpływ przy stanach zapalnych żołądka i jelit.
Skład: Miód Nektarowy wrzosowy
Masa netto: 950g
Zbiór 2020 /Rozlew 2020
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna 1435KJ(343 kcal)/ (17%)
Tłuszcz 0g / (0 %)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g / (0%)
Węglowodany 79,5g /(31%)
w tym cukry 76g /(84%)
Białko 0,3g / (0,5%)
Sól 0g / (0%)
*Przyjęta ilość dzienna spożywana przez dorosłego człowieka(8400Kj/2000Kcal)