Miód Manuka New Zealand 400+ MGO 250g Raw
Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!
Ilość | Cena |
---|---|
1 - 1 | 159,00 zł |
2 - 2 | 155,24 zł |
3 - 1000 | 151,43 zł |
Miód Manuka New Zealand MGO 400+ Raw.
Skoro tu trafiłeś to już znasz lub chcesz spróbowac miodu manuka. Nie ważne jaki jest tego powód, wiedz że nie mogłeś trafić w lepsze miejsce. Miód Manuka New Zealand to produkt klasy Premium, jest unikalny i wyrożnia się na tle innych miodów manuka. Czym?
Oryginalny Miód Manuka New Zealand jest taki jak go stworzyła natura: czysty, surowy, nieprzetworzony, niepasteryzowany i nieogrzewany, który z czasem krystalizuje, z wszystkimi jego naturalnymi korzyściami.
Proces Produkcji
Miód Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły zbierające nektar z rodzimego drzewa Manuka. Jest to rzadki i wyjątkowy miód, który produkuje się tylko kilka tygodni w roku, kiedy kwitną drzewa Manuka. Gdy pszczoły wykonają już swoją pracę, miód manuka jest ostrożnie usuwany z plastra miodu, gdzie wyekstrahowany jednokwiatowy miód manuka jest testowany między innymi pod kątem jakości. Jednokwiatowy miód manuka jest przechowywany w naturalnych temperaturach (poniżej 25 stopni), aby zapewnić jego czystość. Miód jest następnie powoli podgrzewany w naszej saunie miodowej przez 12 dni, aby ostatecznie osiągnąć temperaturę 35 stopni. Zalicza się to do ekstrakcji na zimno. Po zakończeniu tego procesu nasz miód manuka jest pakowany w słoiki i etykietowany zgodnie z wartością MGO, przed wykonaniem ostatecznego testu jakości. Ponieważ wszystkie etapy odbywają się we własnym zakresie, kontrolujemy każdy etap procesu produkcyjnego. Podczas produkcji obchodzi się z miodem bardzo ostrożnie i dba się o zachowanie jego naturalnych właściwości, powstaje wyjątkowy surowy Miód Manuka.
Testy jakości
Miód Manuka, a w szczególności miód manuka jednokwiatowy, to bardzo delikatny miód, który wymaga wiele uwagi i ostrożności na całym etapie produkcji aby uzyskać najlepszej jakości produkt. Ma to związek z faktem, że miód Manuka jest bardzo wrażliwy na ciepło. Wszystkie testy opierają się na wytycznych MPI w Nowej Zelandii, aby upewnić się, że nasz Miód Manuka New Zealand jest prawdziwym jednokwiatowym miodem surowym.
Charakterystyka miodu surowego
Witaminy, minerały i składniki odżywcze pozostają nienaruszone, wyższa zawartość naturalnych enzymów i wysoki profil aminokwasowy, gęstsza konsystencja, lekko ziarnista konsystencja, niesamowite aromaty i naturalny profil smakowy. Miód Manuka New Zealand RAW MGO 400+ nie był kremowany
4 etapy produkcji surowego(Raw) miodu MGO Manuka:
Krok 1 wykorzystuje metodę ekstrakcji na zimno (maks. 35 ° C) w celu ekstrakcji miodu z plastrów miodu
Krok 2 to zbieranie miodu do dużych beczek z miodem
Krok 3 to lekkie przefiltrowanie miodu w celu usunięcia wosku i pszczół
Krok 4 to napełnienie słoików czystym, surowym, nieprzetworzonym, niepasteryzowanym i nieogrzewanym miodem Manuka
Wartość odżywcza w 100 g oraz w 5 g(Jedna porcja)
Wartość energetyczna 1400 (335 kcal)
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 82,1g
w tym cukry 82,1 g
Białko 0g
Sól 0,03g
Zawiera najmniej 400mg/kg Methylglyoxalu
Skład: 100% miód nektarowy manuka. Surowy i niepasteryzowany.
Wskazania: Nie podawać niemowlętom do pierwszego roku życia
Dawkowanie: 1-3 łyżeczek do 3 razy dziennie przed posiłkami
Przechowywać w temp. poniżej 25 ° C
Najlepiej spożyć przed: różne partie