Manuka Plus Tummy Bee Calm 30 kapsułek

99,00 zł
9,99 zł
Oszczędzasz:
89,01 zł
W magazynie
SKU: MD1

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 9,99 zł
2 - 3 9,49 zł
4 - 5 8,99 zł
6 - 1000 8,49 zł
Zdrowy układ pokarmowy, trawienie, odporność, probiotyk
 Wróć do: Promocje

Suplement diety do codziennego stosowania zapewniający spokojne i zdrowe trawienie. Każda kapsułka zawiera wapń, kurkumę, liofilizowany miód Manuka, Lactobacillus, ekstrakt pieprzu czarnego i ekstrakt z korzenia imbiru.

Miód Manuka pochodzi z własnych uli Manuka Doctor, położonych w zielonych górach Nowej Zelandii. Miód jest liofilizowany do postaci proszku i dodawany do tej wyjątkowej formuły, która jest starannie produkowana w Wielkiej Brytanii zgodnie z najwyższymi standardami. Poziom MGO (methylglyoxal) w Miodzie Manuka pochodzi od DHA (dihydroksyaceton), który naturalnie występuje w nektarze z kwiatów Manuka.

Utrzymuj zdrowy układ trawienny dzięki Manuka Plus Tummy Bee Calm. Oto jak kluczowe składniki tego unikalnego probiotyku Premium wpływają na twoje jelita:

Miód Manuka (MGO 300)

Ten znany na całym świecie miód, wytwarzany przez pszczoły zbierające nektar z krzewów nowozelandzkich Mañuka, zawiera aktywny składnik methylglyoxal (MGO), który ma działanie przeciwdrobnoustrojowe [1], a także antybakteryjne na organizm, zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez Uniwersytet Ulster w 2018 r. [2] Miód Mañuka użyty w suplemencue jest zbierany z uli Manuka Doctor wysoko w górach Nowej Zelandii, a następnie liofilizowany na proszek.

Wapń

Ten minerał nie tylko wspiera kości i zęby. Według Komisji Europejskiej ma także kluczowe znaczenie dla jelit, ponieważ przyczynia się do normalnego funkcjonowania enzymów trawiennych. [3]

Enzymy trawienne rozkładają żywność, taką jak białka, tłuszcze i węglowodany, na znacznie mniejsze cząsteczki, które może wchłonąć organizm - a wapń jest potrzebny do aktywacji uwalniania tych enzymów w trzustce. [4]

Badanie z 2010 r. Przeprowadzone przez University of Massachusetts w USA wykazało, że wapń zwiększa tempo metabolizmu tłuszczów w kwasy tłuszczowe - przy czym więcej wapnia oznacza szybsze trawienie. [5]

Źródła wapnia obejmują produkty mleczne, ciemnozielone warzywa liściaste, takie jak jarmuż i brokuły, konserwowane sardynki i łosoś, produkty pełnoziarniste oraz wzbogacone napoje roślinne i płatki śniadaniowe. [6]

Lactobacillus acidophilus

Manuka Plus Tummy Bee Calm zawiera rodzaj przyjaznych bakterii zwanych lactobacillus acidophilus, które m.in. pomagają fermentować węglowodany w produktach spożywczych, zwłaszcza laktozę znajdującą się w mleku. [7]

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) definiuje przyjazne bakterie, zwane także probiotykami, jako „żywe mikroorganizmy, które podawane w odpowiednich ilościach zapewniają organizmowi ludzkiemu korzyści zdrowotne”. [8]

Wiele badań wykazało, że przyjazne bakterie, takie jak lactobacillus acidophilus, mogą przywrócić naturalną równowagę mikroflory w jelitach. [9] Według badań przeprowadzonych w 2011 r. Przez szwedzki uniwersytet w Lund, może to pomóc w zapobieganiu lub zmniejszeniu stanu zapalnego jelit. [10]

Kurkuma

Ta przyprawa - ekstrahowana z rośliny Curcuma longa - jest stosowana w tradycyjnej medycynie chińskiej i ajurwedyjskiej w wielu przypadkach, w tym na poprawę trawienia. Jego aktywnym składnikiem jest kurkumina, która ma właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. [11]

Kurkuma może również zwiększyć liczbę przyjaznych gatunków bakterii w jelitach, zgodnie z badaniami przeprowadzonymi w 2018 r. Przez University of California - a to może wspierać zdrowie trawienne. [12]

Ekstrakt z korzenia imbiru

Kolejne zioło, korzeń imbiru, było używane od setek lat w celu łagodzenia dolegliwości jelitowych, takich jak wzdęcia, zaparcia i nudności. [13]

Obecnie wykazano, że imbir ma zbawienny wpływ na układ trawienny: badanie przeprowadzone w 2011 r. Przez tajwański Chang Gung University College of Medicine wykazało, że u osób z niestrawnością imbir zwiększa szybkość opróżniania żołądka po posiłku. [14] Wiele badań pokazuje również, że imbir może łagodzić objawy mdłości w przypadku choroby lokomocyjnej i dla kobiet w ciąży. [15]

 

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną kapsułkę dziennie z posiłkiem i nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki. Ten produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Proszę trzymać poza zasięgiem dzieci.

OSTRZEŻENIA: Przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem, jeśli wystąpią działania niepożądane. Unikaj tego produktu, jeśli masz alergię na pyłki, jad lub produkty pszczele. Nie używaj tego produktu bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, jeśli jesteś pod nadzorem lekarza, na przepisanych lekach, w ciąży, karmisz piersią, masz astmę lub powiązane alergie.

OTWIERANIE: Zdejmij przezroczystą plastikową tuleję za pomocą perforacji z boku, a następnie zdejmij większą górną część.

SKŁADNIKI: Węglan wapnia, substancja wypełniająca (fosforan dwuwapniowy), proszek kurkumy, roślinna otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza), liofilizowany miód manuka (maltodekstryna), substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu), Lactobacillus Acidophilus (maltodekstryna), substancja przeciwzbrylająca Dwutlenek krzemu), ekstrakt pieprzu czarnego, ekstrakt z korzenia imbiru 20: 1.

• Bez dodatku aromatów i barwników • Gluten • Soja i orzechy • GMO • Bez dodatku mleka lub drożdży •

Najlepszy probiotyk w 2019r w Wielkiej Brytanii wg prestiżowego magazynu Health & Wellbeing.

 

Źródła
1. Alvarez-Suarez JM, i in. Skład i aktywność biologiczna miodu: nacisk na miód Manuka. Foods. Wrz 2014; 3 (3): 420-432. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5302252/
2. Johnston M, i in. Działanie przeciwbakteryjne miodu Manuka i jego składników: przegląd. CELE Mikrobiologia. 2018. 4 (4): 665–664. https://www.aimspress.com/fileOther/PDF/microbiology/microbiol-04-04-655.pdf
3. Komisja Europejska. Rejestr UE dotyczący oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=search
4. Pandol SJ. Enzymy trawienne: synteza i transport enzymów trawiennych. The Exocrine Pancreas. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK54127/
5. Hu M i in. Rola wapnia i czynników wiążących wapń na strawności lipazy zemulgowanych lipidów przy użyciu modelu trawienia in vitro. Hydrokoloidy spożywcze. Vol 24, Issue 8, Nov-Dec 2010, 719-725. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0268005X10000561#!
6. National Institutes of Health. Wapń: zestawienie informacji dla konsumentów. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Calcium-Consumer/
7. Wiadomości medyczne dzisiaj. Czy Lactobacillus acidophilus jest dobry dla zdrowia? https://www.medicalnewstoday.com/articles/324194.php
8. Hill C, i in. Dokument konsensusu eksperta. Oświadczenie Międzynarodowego Stowarzyszenia Naukowego ds. Probiotyków i Prebiotyków w sprawie zakresu i właściwego stosowania terminu probiotyk. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2014 sierpnia; 11 (8): 506-14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24912386
9. Hemarajata P, Versalovic J. Wpływ probiotyków na mikroflorę jelitową: mechanizmy immunomodulacji jelitowej i neuromodulacji. Therap Adv Gastroenterol. 2013 stycznia; 6 (1): 39-51. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3539293/
10. Hakansson A, Molin G. Gut Microbiota and Inflammation. Składniki odżywcze. Czerwiec 2011; 3 (6): 637–682. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257638/
11. Peterson CT i in. Wpływ suplementów diety kurkumy i kurkuminy na mikroflorę jelitową człowieka: badanie pilotażowe z podwójnie ślepą próbą, z randomizacją i kontrolą placebo. J Evid Based Integr Med. 2018; 23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6083746/
12. Jak wyżej
13. Haniadka R, i in. Przegląd ochronnego działania imbiru (Zingiber officinale Roscoe). Food Funct. 2013 czerwca; 4 (6): 845-55. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23612703
14. Hu ML, i in. Wpływ imbiru na motorykę żołądka i objawy niestrawności czynnościowej. World J Gastroenterol. 7 stycznia 2011 r .; 17 (1): 105–10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21218090
15. Examine.com. Imbir. https://examine.com/supplements/ginger/

Układ pokarmowy odpowiada za odżywianie i metabolizm. W jego strukturach zachodzi przyjmowanie, trawienie i wchłanianie dostarczanych razem z pokarmem składników odżywczych. Długość układu pokarmowego dorosłego człowieka szacowana jest na 7,6 m. Układ pokarmowy to jeden z podstawowych systemów działających w ludzkim organizmie. Składa się z wyścielonej nabłonkiem cewy pokarmowej, która rozciąga się od jamy ustnej aż do kanału odbytu oraz związanych z nią gruczołów – wątroby, trzustki, ślinianek. Jedne z częstszych schorzeń układu pokarmowego to: choroby nowotworowe, refluks, choroba Leśniowskiego-Crohna, zaparcia, wrzody żołądka i dwunastnicy.

 

Układ pokarmowy zwany też jako układ trawienny to zbiór narządów odpowiedzialnych za pobieranie, trawienie, wchłanianie pokarmu oraz usuwanie jego pozostałości. Układ pokarmowy człowieka zbudowany jest z przewodu pokarmowego, w skład którego wchodzi:

  • jama gębowa zwana też otworem gębowym – to początkowy element budowy układu pokarmowego; składają się na nią: przedsionek jamy ustnej (wąska przestrzeń między policzkami, wargami, dziąsłami, zębami) oraz jama ustna właściwa, a w niej podniebienie (miękkie i twarde), ślinianki, dziąsła, język oraz zęby (kły, siekacze, trzonowce, przedtrzonowce);

  • gardło – podzielone na części: nosową, ustną i krtaniową; rozciąga się od podstawy czaszki do VI kręgu szyjnego; stanowi też składową układu oddechowego; jego średnia długość u dorosłego człowieka szacowana jest na 12–13 cm;

  • przełyk – łączy gardło z żołądkiem; wyróżnia się w jego obrębie część szyjną, piersiową, brzuszną; średnia długość przełyku wynosi 23–25 cm,

  • żołądek – worek mięśniowy o hakowatym kształcie, wydziela sok żołądkowy, w którym znajdują się enzymy trawienne takie jak pepsynogen (z udziałem HCl przemienia się w odpowiedzialną

Układ immunologiczny jest bardzo ważnym elementem naszego organizmu, ponieważ pozwala on nam funkcjonować w otaczającym środowisku. Dzięki jego aktywności możemy żyć w środowisku, w którym mamy styczność z potencjalnie niebezpiecznymi dla nas antygenami, jednak kontakt z nimi nie prowadzi do infekcji. Układ immunologiczny, zwany inaczej układem odpornościowym stanowi układ narządów, dzięki którym możliwe jest działanie mechanizmów odporności.

 

Najprościej mówiąc, jest to układ, który stanowi pierwszą linię obrony przez różnego rodzaju infekcjami. Układ immunologiczny umożliwia nam prawidłowe funkcjonowanie w środowisk Układ immunologiczny ma zdolność rozróżniania komórek obcych od komórek własnych organizmu. W sytuacji patologicznej, może jednak dojść do sytuacji, gdy układ immunologiczny traktuje własne komórki jako wrogie, co może prowadzić do chorób autoimmunizacyjnych. Kolejną ciekawą cechą układu odpornościowego jest jego zdolność uczenia się. Cecha ta nazywana jest pamięcią immunologiczną. Polega na tym, że komórki układu odpornościowego zapamiętują antygeny, z którymi miały wcześniej do czynienia. W przypadku ponownego kontaktu z nimi, reagują znacznie szybciej i skuteczniej zapobiegają infekcji. Ta cecha wykorzystywana jest w szczepionkach, gdzie podaje się jeden lub kilka antygenów, które są wyizolowane z żywych, bądź też inaktywowanych drobnoustrojów, ich fragmentów lub produktów metabolizmu bakterii.

Chociaż zarówno wcześniejsza ekspozycja na dany antygen (przechorowanie) oraz szczepionka zapewniają wykształcenie pamięci immunologicznej, to jednak zastosowanie szczepienia jako profilaktyki zachorowań w przyszłości jest znacznie bezpieczniejsze, ponieważ nie prowadzi do wystąpienia infekcji, a tym samym nie wiąże się z ryzykiem wystąpienia powikłań na skutek choroby. Układ immunologiczny budują pierwotne oraz wtórne narządy limfatyczne. Pierwotne narządy limfatyczne odpowiadają za rozwój limfocytów, a więc za ich różnicowanie z komórek macierzystych, podział, dojrzewanie oraz przemianę w czynne sprawnościowo komórki. Pierwotnym narządem lifatycznym jest grasica. Jest to narząd, w którym zachodzi dojrzewanie limocytów T (grasicozależnych) oraz szpiku kostnego. Co ciekawe,

Szkielet człowieka, zwany też kośćcem bądź bardziej profesjonalnie – układem kostnym, to ogóle określenie wszystkich kości tworzących ludzkie ciało. Ciało dorosłego człowieka składa się z 206 kości, ale liczba ta nie jest stała od narodzin – szkielet noworodka składa się z ok. 270 kości, natomiast u 14-latków liczba ta wynosi nawet 356. Wyjaśnieniem tej różnicy jest łączenie się niektórych kości w miarę rozwoju organizmu. Szkielet człowieka składa się przede wszystkim z tkanki kostnej, a w drugiej kolejności – z tkanki chrzęstnej.

 

Standardowo szkielet dzieli się na dwie części – szkielet osiowy, w skład którego wchodzą czaszka, kręgosłup, żebra i mostek (łącznie 80 kości), szkielet kończyn górnych i dolnych oraz ich obręczy (łącznie 126 kości). Kości natomiast dzieli się na pięć kategorii – kości długie, kości płaskie, kości pneumatyczne, kości krótkie oraz kości różnokształtne. Szkielet dorosłej kobiety waży ok. 10 kg, a dorosłego mężczyzny – ok. 12 kg. Czaszka, choć sprawia pozory całości, jest w rzeczywistości złożona z dwóch elementów – mózgoczaszki i twarzoczaszki. Mózgoczaszka chroni mózg i składa się na nią osiem kości: kość czołowa, kość potyliczna, kość klinowa, kość sitowa, dwie kości ciemieniowe i dwie kości skroniowe. Twarzoczaszka chroni narządy zmysłów oraz narządy dróg oddechowych i pokarmowych; w jej skład wchodzą kość nosowa, kości łzowe, kości jarzmowe, szczęka i żuchwa.Kręgosłup tworzą 33 lub 34 kręgi podzielone na 5 odcinków: odcinek guziczny (zwany też ogonowym) o 4 bądź 5 kręgach, odcinek krzyżowy o 5 kręgach, odcinek lędźwiowy o 5 kręgach, odcinek piersiowy o 12 kręgach oraz odcinek szyjny o 7 kręgach. Wyróżnia się sześć podstawowych funkcji ludzkiego szkieletu. Są to ochrona, ruch, podtrzymywanie, produkcja komórek krwi, przechowywanie minerałów i regulacja endokrynologiczna. Kości chronią wewnętrzne organy przed uszkodzeniami. Czaszka chroni mózg, kręgi chronią rdzeń kręgowy, a żebra, kręgosłup i mostek chronią płuca i serce. Stawy między kośćmi umożliwiają ruch przy pomocy mięśni; całość jest koordynowana przez układ nerwowy. Szkielet nadaje i utrzymuje kształt ciała, np. bez klatki piersiowej płuca uległyby zapaści. W szpiku kości zachodzi hemopoeza, czyli tworzenie komórek krwi. U dzieci hemopoeza

  • Jakość produktu
    100%
  • Jakość obsługi
    100%
  • Koszty dostawy
    100%
  • Zgodność z opisem
    100%
spoko
3 miesięcy temu
Twoja opinia
Polecam, dobra jakość i atrakcyjna cena
  • Jakość produktu
    100%
  • Jakość obsługi
    100%
  • Koszty dostawy
    100%
  • Zgodność z opisem
    100%
Pokaż więcej
0 z 0 klientów uznało tę opinię za pomocną