Manuka Plus Serce Ula 30 tabletek

99,00 zł
40,00 zł
Oszczędzasz:
59,00 zł
W magazynie
SKU: MD5
Sterole roślinne, Propolis,Miód manuka, Pyłek pszczeli, Koenzym Q10, Niacyna, Resweratrol
 Wróć do: Suplementy diety Manuka

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 400 zł

Możliwość zwrotu towaru oraz uzyskania zwrotu środków

Szybkie płatności i realizacja

Masz pytania? Zadzwoń +48 532 557 789

Suplement diety Manuka Plus  Heart of the Hive może wspierać normalne funkcjonowanie serca.

Miód Manuka pochodzi z własnych uli Manuka Doctor, położonych w zielonych górach Nowej Zelandii. Miód jest liofilizowany do postaci proszku i dodawany do tej wyjątkowej formuły, która jest starannie produkowana w Wielkiej Brytanii zgodnie z najwyższymi standardami. Poziom MGO (methylglyoxal) w Miodzie Manuka pochodzi od DHA (dihydroksyaceton), który naturalnie występuje w nektarze z kwiatów Manuka.

Wspieraj zdrowie serca dzięki suplementowi diety zawierającemu składniki, w tym tiaminę, niacynę, sterole roślinne, Koenzym Q10, resweratrol, pyłek pszczeli, ekstrakt z propolisu i liofilizowany miód manuka MGO 300+

Miód Mañuka (MGO 300)

Wytwarzany przez pszczoły zbierające nektar z krzewów Mañuka w Nowej Zelandii - zawiera aktywny składnik metyloglioksal (MGO), który ma działanie przeciwdrobnoustrojowe [1], a także antybakteryjne na organizm, według badania przeprowadzonego przez Ulster z 2018 roku. Uniwersytet. [2] Nasz miód Mañuka jest zbierany z uli Manuka Doctor wysoko w górach Nowej Zelandii, a następnie liofilizowany na proszek.

W badaniu z 2009 roku w Niemczech i Nowej Zelandii naukowcy zasugerowali, że miód może przyspieszyć proces gojenia skóry, ponieważ: [3]
• miód stymuluje reakcję zapalną organizmu, prowadząc do regeneracji komórek skóry i tkanek łącznych
• poziom pH miód jest bardzo niski, co ogranicza infekcję

Witamina B1 lub tiamina

Znajdująca się w produktach pełnoziarnistych, mięsie i rybach [3] tiamina jest potrzebna do prawidłowego funkcjonowania serca i układu nerwowego, według Komisji Europejskiej [4] - pomaga aktywować enzymy biorące udział w rozkładzie węglowodanów, białka i tłuszczu z jedzenie, które jemy. [5]

Światowa Organizacja Zdrowia twierdzi, że niedobór tiaminy, który powoduje beri-beri w ciężkich przypadkach, jest również powiązany z szybkim biciem serca, osłabieniem i dusznością. [6]

Witamina B3, czyli niacyna

Ta witamina B ma kluczowe znaczenie dla normalnego funkcjonowania układu nerwowego [7], a więc także dla zdrowia serca, ponieważ nasze serca potrzebują wydajnych neuroprzekaźników do prawidłowego funkcjonowania. Wykazano, że niacyna może również pomóc obniżyć poziom cholesterolu: badanie przeprowadzone w 2011 roku przez Oxford University wykazało, że spożycie niacyny może zmniejszyć „zły” cholesterol LDL, jednocześnie podnosząc poziom „dobrego” cholesterolu HDL. [8]

Resweratrol

Ten naturalny związek roślinny - znajdujący się w czerwonym winie, skórkach winogron i jagód - jest również ważny dla serca:
• Zachowuje się w organizmie jako przeciwutleniacz - oznacza to, że pomaga w usuwaniu wolnych rodników, które mogą uszkadzać komórki [9]
• pomaga obniżyć ciśnienie krwi - badanie z 2015 roku w zakresie żywienia klinicznego wykazało, że resweratrol może obniżać ciśnienie krwi [10]

Naturalny pyłek pszczeli

Od dawna szanowany w tradycyjnej medycynie ziołowej ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, pyłek pszczeli może również pomóc w redukcji tłuszczów we krwi - głównego czynnika przyczyniającego się do chorób serca. Analiza przeprowadzona w 2015 roku przez polskich naukowców wykazała, że ​​pyłek pszczeli może obniżać poziom cholesterolu i poprawiać krótkowzroczność, gdy jest spowodowany zablokowanymi tętnicami. [11]

Koenzym Q10 (CoQ10)

Ten przeciwutleniacz znajduje się w każdej komórce ciała, ale szczególnie w sercu i wątrobie. [12] Poziomy obniżają się wraz z wiekiem, a niskie poziomy stwierdzono u osób z chorobami serca, chociaż naukowcy nadal nie są pewni, czy niski poziom jest przyczyną tego stanu, czy jest jego skutkiem. [13]

W 2007 roku naukowcy z Melbourne w Australii poinformowali, że suplement CoQ10 może bezpiecznie obniżyć odczyty ciśnienia krwi bez skutków ubocznych. [14] Ale inne ustalenia są mieszane. [15]

Sterole roślinne

Te naturalne substancje chemiczne znajdują się w roślinach, takich jak owoce i warzywa, orzechy i produkty pełnoziarniste. Podobna pod względem budowy do cholesterolu, wykazano, że sterole roślinne mogą zmniejszać wchłanianie cholesterolu w jelitach [16], a raport holenderskich naukowców z 2014 r. Wykazał, że obniżyli również ogólny poziom „złego” cholesterolu LDL w organizmie. [17]

 

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną kapsułkę dziennie z posiłkiem i nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki. Ten produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Proszę trzymać poza zasięgiem dzieci.

OSTRZEŻENIA:  przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem w przypadku wystąpienia działań niepożądanych. Unikaj tego produktu, jeśli masz alergię na pyłki, pszczoły lub produkty pszczele. Nie używaj tego produktu bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, jeśli jesteś pod nadzorem lekarza, przyjmujesz przepisane leki, jesteś w ciąży, karmisz piersią, masz astmę lub podobne alergie.

OTWIERANIE: Zdejmij przezroczystą plastikową tuleję za pomocą perforacji z boku, a następnie zdejmij większą górną część.

SKŁADNIKI: Substancja wypełniająca (fosforan dwuwapniowy), substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kompleks fitosteroli (soja) , ekstrakt z propolisu, liofilizowany miód manuka, proszek pyłku pszczelego, enzym koenzymu Q10, niacyna (witamina B3 jako nikotynamid), środki przeciwzbrylające (stearynian magnezu , Dwutlenek krzemu), środki glazurujące (hydroksypropylometyloceluloza, glicerol, wosk karnauba), resweratrol, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy).

• Bez dodatku aromatów i barwników • Glutenu • Orzechów • GMO • Bez dodatku mleka lub drożdży •

 

Źródła

1. Alvarez-Suarez JM, et al. Skład i aktywność biologiczna miodu: nacisk na miód manuka. Żywność. Wrzesień 2014; 3 (3): 420-432. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5302252/
2. Johnston M, et al. Aktywność antybakteryjna miodu Manuka i jego składników: przegląd. CELE Mikrobiologia. 2018. 4 (4): 665-664. https://www.aimspress.com/fileOther/PDF/microbiology/microbiol-04-04-655.pdf
3. National Institutes of Health. Tiamina: zestawienie informacji dla pracowników służby zdrowia. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Thiamin-HealthProfessional/
4. Komisja Europejska. Rejestr UE dotyczący oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności. http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=register.home
5. Linus Pauling Institute na Oregon State University. Tiamina. https://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/thiamin
6. Światowa Organizacja Zdrowia. Niedobór tiaminy i jego zapobieganie i kontrola w poważnych sytuacjach kryzysowych. https://www.who.int/nutrition/publications/en/thiamine_in_emergencies_eng.pdf
7. Jako źródło 1
8. Ruparelia N, Digby JE, Choudhury RP. Wpływ niacyny na miażdżycę i funkcje naczyniowe. Curr Opin Cardiol. 2011 Jan; 26 (1): 66–70. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3145140/
9. Ramirez-Garza SL, et al. Skutki zdrowotne resweratrolu: wyniki badań z udziałem ludzi. Dostępne pod adresem: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6317057/
10. Liu Y, i in. Wpływ resweratrolu na ciśnienie krwi: metaanaliza randomizowanych kontrolowanych badań. Clin Nutr. Luty 2015; 34 (1): 27-34. doi: 10.1016 / j.clnu.2014.03.009. Epub 31 marca 2014. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24731650
11. Komosinska-Vassev K, et al. Pyłek pszczeli: skład chemiczny i zastosowanie terapeutyczne. Uzupełnienie oparte na dowodach naukowych Alternat Med. 2015; 2015: 29745. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/
12. National Center for Complementary and Integrative Health. Koenzym Q10. https://nccih.nih.gov/health/coq10
13. Klinika Mayo. Koenzym Q10. https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-coenzyme-q10/art-20362602
14. Rosenfeldt FL, i in. Koenzym Q10 w leczeniu nadciśnienia tętniczego: metaanaliza badań klinicznych. Journal of Human Hypertension, 21, 297–306 (2007). https://www.nature.com/articles/1002138
15. Ho MJ, Li EC, Wright JM. Skuteczność obniżania ciśnienia krwi koenzymu Q10 w pierwotnym nadciśnieniu tętniczym (przegląd). https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD007435.pub3/epdf/full
16. British Dietetic Association. Stanole i sterole. https://www.bda.uk.com/foodfacts/PlantStanolsAndSterols.pdf
17. Ras RT, Geleijnse JM, Trautwein EA. Wpływ steroli i stanoli roślinnych na obniżenie cholesterolu LDL w różnych zakresach dawek: metaanaliza randomizowanych badań kontrolowanych. Br J Nutr. 28 lipca 2014; 112 (2): 214-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24780090

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%