Manuka Plus Bee's for your bonnet 30 tabletek

99,00 zł
49,00 zł
Oszczędzasz:
50,00 zł
W magazynie
SKU: MD4
Miód manuka, Cynk, Selen, Mleczko pszczele i witaminy z grupy B
 Wróć do: Suplementy diety Manuka

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 400 zł

Możliwość zwrotu towaru oraz uzyskania zwrotu środków

Szybkie płatności i realizacja

Masz pytania? Zadzwoń +48 532 557 789

With shipment Apaczka Niemcy for 32,29 zł

Suplement diety Manuka Plus Bee's for your bonnet zawierający niezbędne witaminy i minerały pomagające utrzymać włosy, skórę i paznokcie w świetnej kondycji. Połączenie liofilizowanego miodu manuka, ekstraktu z mleczka pszczelego i witaminami z grupy B a także cynkiem i selenem.

Miód Manuka pochodzi z własnych uli Manuka Doctor, położonych w zielonych górach Nowej Zelandii. Miód jest liofilizowany do postaci proszku i dodawany do tej wyjątkowej formuły, która jest starannie produkowana w Wielkiej Brytanii zgodnie z najwyższymi standardami. Poziom MGO (methylglyoxal) w Miodzie Manuka pochodzi od DHA (dihydroksyaceton), który naturalnie występuje w nektarze z kwiatów Manuka.

Miód Mañuka (MGO 300)

Wytwarzany przez pszczoły zbierające nektar z krzewów Mañuka w Nowej Zelandii - zawiera aktywny składnik metyloglioksal (MGO), który ma działanie przeciwdrobnoustrojowe [1], a także antybakteryjne na organizm, według badania przeprowadzonego przez Ulster z 2018 roku. Uniwersytet. [2] Nasz miód Mañuka jest zbierany z uli Manuka Doctor wysoko w górach Nowej Zelandii, a następnie liofilizowany na proszek.

W badaniu z 2009 roku w Niemczech i Nowej Zelandii naukowcy zasugerowali, że miód może przyspieszyć proces gojenia skóry, ponieważ: [3]
• miód stymuluje reakcję zapalną organizmu, prowadząc do regeneracji komórek skóry i tkanek łącznych
• poziom pH miód jest bardzo niski, co ogranicza infekcję

Cynk

Ten minerał jest dobrze znany ze swojej roli w układzie odpornościowym, ale według Komisji Europejskiej jest równie ważny dla skóry, włosów i paznokci. [3]

Cynk odgrywa ważną rolę w rozkładzie białek, mówi Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Jest to potrzebne dla: [4]
• keratyny - białka tworzącego włosy, skórę i paznokcie
• kolagenu, białka występującego w skórze

Pomaga też na inne sposoby. Cynk działa w celu ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym [5] - co oznacza, że ​​ogranicza skutki uszkodzeń wywołanych przez wolne rodniki, na przykład przed zanieczyszczeniami i paleniem. Cynk może również zmniejszyć stan zapalny i pomóc naszemu organizmowi w naprawie zużycia naszego DNA. [6] Cynk znajduje się w ostrygach, mięsie, roślinach strączkowych, orzechach i nasionach. [7]

Biotyna

Komisja Europejska twierdzi, że biotyna, czasami nazywana również witaminą B7, jest potrzebna do utrzymania skóry, włosów, a także błon śluzowych, takich jak wnętrze nosa. [8]

Naukowcy wciąż badają wpływ biotyny na zdrowie, ale jedna z teorii na temat jej roli głosi, że jest ona kluczowa dla metabolizmu tłuszczu i białka w organizmie, niezbędnych dla odżywienia skóry. [9] Biotyna znajduje się w wielu produktach spożywczych, w tym w jajach, mięsie, rybach, orzechach i nasionach. [10]

Selen

Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności ten niezbędny śladowy minerał wspomaga zdrowie włosów i paznokci. Działa również jako przeciwutleniacz, chroniąc komórki skóry przed uszkodzeniem przez stres oksydacyjny, na przykład przed promieniami UV. [11]

Badanie przeprowadzone w 2010 roku przez amerykańskie National Institutes of Health wykazało, że selen jest potrzebny do wzrostu i rozwoju zdrowych komórek skóry. [12]

Dobrym źródłem selenu są orzechy brazylijskie - ale nie więcej niż jeden lub dwa orzechy dziennie, aby uniknąć spożycia zbyt dużej ilości selenu [13] - krewetki, mięso i produkty pełnoziarniste. [14]

Ryboflawina, czyli witamina B2

Witamina B ryboflawina znajduje się w wielu produktach spożywczych, w tym jajach, chudym mięsie, zielonych warzywach, produktach pełnoziarnistych i wzbogaconych płatkach śniadaniowych [15] i według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa jest potrzebna na przykład dla skóry i błon śluzowych. wnętrze nosa i ust. [16]

W 2019 roku naukowcy z Louisiana State University odkryli, że ryboflawina pomaga wytwarzać czerwone krwinki i transportować tlen do komórek w całym ciele, w tym do skóry, włosów i paznokci. Bierze również udział w utrzymaniu optymalnego poziomu kolagenu w skórze. [17]

Mleczko pszczele

Produkowane przez robotnice w celu karmienia ich królowej i jej młodych mleczko pszczele może również przynosić korzyści naszej skórze: ma działanie przeciwzapalne, wspomaga naprawę tkanek w warunkach laboratoryjnych i może również stymulować produkcję kolagenu, zgodnie z koreańskim badaniem z 2010 roku. [18]

 

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną kapsułkę dziennie z posiłkiem i nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki. Ten produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Proszę trzymać poza zasięgiem dzieci.

OSTRZEŻENIA:  przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem w przypadku wystąpienia działań niepożądanych. Unikaj tego produktu, jeśli masz alergię na pyłki, pszczoły lub produkty pszczele. Nie używaj tego produktu bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, jeśli jesteś pod nadzorem lekarza, przyjmujesz przepisane leki, jesteś w ciąży, karmisz piersią, masz astmę lub podobne alergie.

OTWIERANIE: Zdejmij przezroczystą plastikową tuleję za pomocą perforacji z boku, a następnie zdejmij większą górną część.

SKŁADNIKI: Substancje wypełniające (fosforan dwuwapniowy, celuloza mikrokrystaliczna), liofilizowany miód manuka (maltodekstryna), mleczko pszczele 3: 1, tlenek cynku, kwas pantotenowy (witamina B5 jako pantotenian wapnia), selenin sodu, substancja glazurująca (hydroksypropylometyl), Substancja zbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B2 (ryboflawina), środki glazurujące (gliceryna, wosk karnauba), biotyna.

• Bez dodatku aromatów i barwników • Gluten • Soja i orzechy • GMO • Bez dodatku mleka lub drożdży •

 

 

 

Źródła

1. Alvarez-Suarez JM, et al. Skład i aktywność biologiczna miodu: nacisk na miód manuka. Żywność. Wrzesień 2014; 3 (3): 420-432. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5302252/
2. Johnston M, et al. Aktywność antybakteryjna miodu Manuka i jego składników: przegląd. CELE Mikrobiologia. 2018. 4 (4): 665-664. https://www.aimspress.com/fileOther/PDF/microbiology/microbiol-04-04-655.pdf
3. Komisja Europejska. Rejestr UE dotyczący oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=search
4. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1819. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1819
5. Jako źródło 1
6. Wiadomości medyczne dzisiaj. Niewielki wzrost cynku w diecie powstrzymuje degradację DNA. https://www.medicalnewstoday.com/articles/315070.php
7. National Institutes for Health. Cynk: zestawienie informacji dla pracowników służby zdrowia. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/
8. Jako źródło 1
9. Trüeb RM. Poziom biotyny w surowicy u kobiet skarżących się na wypadanie włosów. Int J Trichology. 2016 kwiecień-czerwiec; 8 (2): 73–77. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4989391/
10. National Institutes of Health. Biotyna: zestawienie informacji dla konsumentów. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Biotin-Consumer/
11. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1727. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1727
12. Sengupta A i in. Selenoproteiny są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania keratynocytów i rozwoju skóry. PloS One. 18 sierpnia 2010; 5 (8). https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0012249
13. Fundacja NZ Nutrition. Selen. https://nutritionfoundation.org.nz/nutrition-facts/minerals/selenium
14. National Institutes of Health. Selen: zestawienie informacji dla pracowników służby zdrowia. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/
15. National Institutes of Health. Ryboflawina: zestawienie informacji dla konsumentów. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Riboflavin-Consumer/
16. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1814. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1814
17. Bhusal A, Banks SW. Niedobór ryboflawiny. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470460/
18. Juyoung K, et al. Mleczko pszczele zwiększa migrację ludzkich fibroblastów skóry i zmienia poziom cholesterolu i sfinganiny w modelu gojenia ran in vitro. Nutr Res Practice. 2010 Oct; 4 (5): 362–368. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2981718/

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%