Miód manuka Honey NZ UMF 10+ MGO 263+ 250g
Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!
Ilość | Cena |
---|---|
1 - 1 | 99,00 zł |
2 - 2 | 95,00 zł |
3 - 3 | 90,00 zł |
4 - 1000 | 85,00 zł |
Miód Manuka HNZ UMF 10+/MGO 263+ to produkt premium, certyfikowany w Nowej Zelandii przez Unique Manuka Factor Honey Asociation (UMFHA). Liczba UMF 10, która odnosi się głównie do aktywności nie nadtlenkowej, na którą największy wpływ ma zawartość dietetycznego methylglyoxalu. Obecność specjalnej aktywności nie nadtlenkowej można wykryć jedynie za pomocą szeregu badań naukowych bezpośrednio związanych ze standardem fenolowym.
Charakterystyka Miodu Honey New Zealand
Odmiana: Manuka
Barwa: Ciemna, kremowa do ciemnobrązowej
Smak: mineralny, lekko gorzki, ziemny
Miody UMF ® muszą zawierać:
- Określoną na etykiecie minimalną zawartość dietetycznego Methylglyoxalu (MGO)
- Odpowiednią zawartość Dyhydroksyacetonu (DHA), który trafia do miodu wraz z nektarem i z czasem zmienia się w MGO.
- Poziom Hydroksymetylofurfuralu (HMF) nie może być wyższy niż 40 co oznacza, że miód nie był przegrzany na żadnym etapie
- Naturalną zawartość leptosperyny, która jest substancją chemiczną występującą tylko w nektarach roślin Manuka. Z biegiem czasu, jej poziom pozostaje stabilny, co sprawia, że badanie na obecność Leptosperin i jej koncentracje w miodzie jest dobrym sposobem na stwierdzenie, czy jest to prawdziwy Miód Manuka
UMF® = Unique Manuka Factor
Znak towarowy UMF®/MGO jest znakiem jakości, który pokazuję skale aktywności nienadtlenkowej w miodzie przy użyciu różnych metod testowych. U jej podstaw UMFHA stosuje szereg metod biologicznych i chemicznych, a zatwierdzone laboratoria badawcze są akredytowane i posiadają międzynarodową pozycję i uznanie.
Jednokwiatowy miód manuka UMF10+(MGO 263+) jest certyfikowany przez niezależne laboratorium celem potwierdzenia poziomu methylglyoxalu.
Nowozelandzki miód manuka:
Ze względu na długą izolację od reszty świata i biogeografię wyspiarską Nowa Zelandia ma niezwykłą florę i faunę. Około 80% flory występuje tylko w Nowej Zelandii, jedną z nich jest drzewo Manuka (Leptospermum scoparium). Manuka jest unikalnym wiecznie zielonym drzewem, pochodzącym z Nowej Zelandii. Jego intensywnie pachnące kwiaty kwitną latem i pszczoły absolutnie je uwielbiają.
Miód Manuka UMF®
Znak towarowy miodu UMF® to :
- Znak jakościowy
- Międzynarodowa rozpoznawalność
- Międzynarodowa weryfikacja
- Gwarancja prawdziwego miodu manuka
UMF jest zarejestrowaną nazwą i znakiem towarowym The UMF® Honey Association (formalnie UMMHA) i może być używany tylko przez licencjonowanych użytkowników, którzy spełniają określone kryteria, które obejmują regularne monitorowanie i audyt jakości ich miodu. Miód Manuka UMF nowozelandzkiej firmy HNZ posiadającej licencję na używanie nazwy UMF i opatrzony etykietą w imieniu licencjobiorcy jest jedynym miodem o specjalnej właściwości leczniczej UMF i takiej samej jakości, jak ta, o której mowa w badaniach i próbach klinicznych .
Numer licencji Honey New Zealand to 1043. (www.umf.org.nz)
Wartość odżywcza w 100 g oraz w 21 g (Jedna porcja produktu)
Wartość energetyczna 1400KJ (335 kcal)/ 294 KJ (70 kcal)
Tłuszcz 0,2 g / 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g / 0,0 g
Węglowodany 81,9g / 17,2g
w tym cukry 76,2 g /7,62 g
Białko 0,2 g / 0,0 g
Sól 0,0g / 0,0g
Produkt zawiera 11 sugerowanych porcji produktu.
Skład: miód nektarowy manuka
Wskazania: Nie podawać niemowlętom do pierwszego roku życia. Zużyć w ciągu 12 tygodniu po otwarciu.
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego
Najlepiej spożyć przed:
Producent: Honey New Zealand 196 Airport Road, Hamilton, New Zealand
Importer: Honey New Zealand (Europe) Ltd, Unit 21 Waterfield Way, Sketchley Lane Ind Est, Hinckley, Leicestershire LE10 3ER,UK
Opinie
Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj