Miód Manuka New Zealand 100+ MGO 500g Raw

0 Ocena
179,00 zł
W magazynie
SKU: MNZ7

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 179,00 zł
2 - 2 169,00 zł
3 - 1000 159,00 zł
Poznaj prawdziwie surowy miód manuka podwyższonym MGO
 Wróć do: Miody Manuka MGO Raw

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 149 zł

Możliwość zwrotu towaru oraz uzyskania zwrotu środków

Szybkie płatności i realizacja

Masz pytania? Zadzwoń +48 532 557 789

Miód Manuka New Zealand MGO 100+ Raw.

Skoro tu trafiłeś to już znasz lub chcesz spróbowac miodu manuka. Nie ważne jaki jest tego powód, wiedz że nie mogłeś trafić w lepsze miejsce. Miód Manuka New Zealand to produkt klasy Premium, jest unikalny i wyrożnia się na tle innych miodów manuka. Czym?

Oryginalny Miód Manuka New Zealand jest taki jak go stworzyła natura: czysty, surowy, nieprzetworzony, niepasteryzowany i nieogrzewany, który z czasem krystalizuje, z wszystkimi jego naturalnymi korzyściami.

Proces Produkcji

Miód Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły zbierające nektar z rodzimego drzewa Manuka. Jest to rzadki i wyjątkowy miód, który produkuje się tylko kilka tygodni w roku, kiedy kwitną drzewa Manuka. Gdy pszczoły wykonają już swoją pracę, miód manuka jest ostrożnie usuwany z plastra miodu, gdzie wyekstrahowany jednokwiatowy miód manuka jest testowany między innymi pod kątem jakości. Jednokwiatowy miód manuka jest przechowywany w naturalnych temperaturach (poniżej 25 stopni), aby zapewnić jego czystość. Miód jest następnie powoli podgrzewany w naszej saunie miodowej przez 12 dni, aby ostatecznie osiągnąć temperaturę 35 stopni. Zalicza się to do ekstrakcji na zimno. Po zakończeniu tego procesu nasz miód manuka jest pakowany w słoiki i etykietowany zgodnie z wartością MGO, przed wykonaniem ostatecznego testu jakości. Ponieważ wszystkie etapy odbywają się we własnym zakresie, kontrolujemy każdy etap procesu produkcyjnego. Podczas produkcji obchodzi się z miodem bardzo ostrożnie i dba się o zachowanie jego naturalnych właściwości, powstaje wyjątkowy surowy Miód Manuka.

Testy jakości

 Miód Manuka, a w szczególności miód manuka jednokwiatowy, to bardzo delikatny miód, który wymaga wiele uwagi i ostrożności na całym etapie produkcji aby uzyskać najlepszej jakości produkt. Ma to związek z faktem, że miód Manuka jest bardzo wrażliwy na ciepło. Wszystkie testy opierają się na wytycznych MPI w Nowej Zelandii, aby upewnić się, że nasz Miód Manuka New Zealand jest prawdziwym jednokwiatowym miodem surowym

Charakterystyka miodu surowego

Witaminy, minerały i składniki odżywcze pozostają nienaruszone, wyższa zawartość naturalnych enzymów i wysoki profil aminokwasowy, gęstsza konsystencja, lekko ziarnista konsystencja, niesamowite aromaty i naturalny profil smakowy. Miód Manuka New Zealand RAW  MGO 100+ nie był kremowany

4 etapy produkcji surowego(Raw) miodu MGO Manuka:
Krok 1  wykorzystuje metodę ekstrakcji na zimno (maks. 35 ° C) w celu ekstrakcji miodu z plastrów miodu
Krok 2  to zbieranie miodu do dużych beczek z miodem
Krok 3  to lekkie przefiltrowanie miodu w celu usunięcia wosku i pszczół
Krok 4  to napełnienie słoików czystym, surowym, nieprzetworzonym, niepasteryzowanym i nieogrzewanym miodem Manuka

 

           Wartość odżywcza w 100 g oraz w 5 g(Jedna porcja)         

Wartość energetyczna 1400 (335 kcal)

Tłuszcz 0,0 g 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g 

Węglowodany 82,1g

w tym cukry 82,1 g

Białko 0g 

Sól 0,03g

Zawiera najmniej  100 mg/kg Methylglyoxalu

Skład: 100% miód nektarowy manuka. Surowy i niepasteryzowany.  

Wskazania: Nie podawać niemowlętom do pierwszego roku życia

Dawkowanie: 1-3 łyżeczek do 3 razy dziennie przed posiłkami

Przechowywać w temp. poniżej 25 ° C

Najlepiej spożyć przed: różne partie    

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%