Koszyk

Miód Manuka Raw Kfactor 12 250g

Nie ma jeszcze oceny Producent Wedderspoon

Cena: 79,00 zł
Cena brutto: 89,00 zł
Rabat: -10,00 zł
VAT: 3,76 zł
T +79 PKT. do skarbonki

  • Opis
  • Opinie
Min. 65 procent nektaru manuka

Miód Manuka Wedderspoon Raw KFactor™ 12 to starannie wyselekcjonowany miód marki wedderspoon. Idealny do codziennego stosowania! KFactor™ 12 jest niepasteryzowany aby  zachować naturalną wartość odżywczą oraz wszystkie enzymy, znajdujace się w miodzie.  Wedderspoon gwarantuję aż 65% nektaru manuka w tym miodzie.

Wedderspoon gwarantuje:

Miód wolny od pestycydów, GMO, antybiotyków, jakiejkolwiek chemii

Ule stworzone z materiałów przyjaznych dla środowiska

Opakowania wolne od Bisphenolu A (BPA)

Kremowy, surowy, niepasteryzowany, najwyższej jakości miód manuka

 

Wartość odżywcza w 100 g oraz w 10 g         

Wartość energetyczna 1370 (322 kcal)/ 137 kJ  (32 kcal)

Tłuszcz 0,0 g / 0,00 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g  / 0,0 g

Węglowodany 80g / 8,0g

w tym cukry 78 g /7,8 g

Błonnik 0 g / 0 g

Białko 0,0 g / 0,00 g

Sól 0,0 g / 0,0 g

Skład: 100% niepasteryzowany nektarowy miód Manuka.

Należy spożyć przed: 10.2021r 

 

Dostępny w słoiczku 250g oraz 500g

O marce Wedderspoon.

Trzydzieści dziewięć lat temu, Nowozelandczycy Bruce i jego żona Jenny postanowili nauczyć się sztuki starożytnego pszczelarstwa i produkcji rzadkiej odmiany miodu o nazwie Manuka,który pochodzi z krzewów Manuka wzdłuż dziewiczych krajobrazów Nowej Zelandii. Dwa tysiące dwieście pszczelich uli później, pszczoły Bruce'a produkują miód marki Wedderspoon Organic bez GMO (organizmy genetycznie modyfikowane), który stał się bestsellerem w Ameryce Północnej. Na całym świecie, miód Manuka jest ceniony ze względu na fakt, że jest pełen silnych przeciwutleniaczy, enzymów, które utrzymują miód świeżym naturalnie, bez konserwantów i chłodnictwa.

Powszechnie akceptowalną formą etykietowania miodów manuka jest właśnie podanie zawartości nektaru z kwiatu manuka. Wedderspoon wyróżnia się tu bardzo wysokimi stężeniami. KFactor™ to metoda zatwierdzona i uznana przez MPI(Nowozelandzkie Ministerstwo Rolnictwa) jako jedna z kilku oficjalnie zatwierdzonych metod badania oraz certyfikowania miodu manuka.

System KFactor™ spełnia wszystkie standardy wymagane przez MPI przez co jest wiarygodny.

 

Co wyróżnia miody manuka Wedderspoon jest to, że firma konsekwentnie dąży do utrzymania wszystkich naturalnych zalet miodu od samego początku produkcji. Numery (faktory), które opisują miód Manuka Wedderspoon to wskaźniki potencji o łącznej średniej z wielu wymiernych elementów, w tym pyłku, spójności poziomu pH, nadtlenku wodoru, poziom enzymów antyoksydacyjnych, enzymów żywych, NATURALNIE występujący methylglyoxal oraz związki fenolowe. Wedderspoon testuje także ponad 250 pozostałych składników chemicznych.

"Badania pokazują, że istnieje więcej niż jeden ważny czynnik pomiaru prawdziwej Manuki", wyjaśnia Bruce, "Wedderspoon Manuka dba aby potwierdzić, że zawartość pyłków Manuka jest możliwie najwyższa, kolor nie jest zbyt ciemny lub zbyt jasny, smak, nie zbyt gorzki, niskie HMF, co oznacza, że miód nie był podgrzewany, gdyż podgrzewanie niszczy zdrowe, korzystne enzymy.

Wedderspoon gwarantuje surowy, niepasteryzowany, naturalny, autentyczny Miód Manuka. 

Jesteśmy dumni, że nasz miód Manuka nie zawiera  GMO (genetycznie modyfikowane organizmy) i nadal będziemy dążyć do promowania zdrowych praktyk pszczelarskich oraz rolnictwa ekologicznego, aby wszyscy mogli się cieszyć tym co w miodzie manuka najcenniejsze"

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Logowanie or Załóż konto